Recollida selectiva de residus

Mancomunitat de la Ribera Alta

2023-06-12 08:03:55

BioDiverArt. PROJECTE EDUCATIU D’EDUCACIÓ AMBIENTAL PER AL CURS 2023-2024

El Departament d’Educació Ambiental de la Mancomunitat de la Ribera Alta presenta BioDiverArt, el Projecte Educatiu per al pròxim curs 2023 -2024.

La finalitat d’aquest projecte és aconseguir la conscienciació, coneixement i transformació de l’alumnat en l’àmbit de la biodiversitat a través de l’art. A més, vol servir per a donar informació i eines necessàries perquè l’alumnat, familiars i col·legis compten amb un coneixement de la biodiversitat local i respecten les espècies autòctones i endèmiques de la zona.

El projecte que es durà a terme durant el pròxim curs escolar 2023-2024 s’exposaran els materials didàctics emprats per a l’educació ambiental reglada, posant-los a l’abast dels col·legis a càrrec de l’Equip d’Educació ambiental de la Mancomunitat de la Ribera Alta.

Aquest projecte va dirigit a l’alumnat de 5é i 6é dels centres educatius de la Ribera Alta adherits al projecte i es durà a terme en el període comprés entre els mesos d’octubre del 2023 a maig del 2024 amb tres sessions que tindran una durada d’una hora cadascuna i dos activitats opcionals, que són una eixida a l’aire lliure on es durà a la pràctica els coneixements adquirits durant les sessions anteriors i una altra activitat com a final del projecte.

En l’eixida a l’aire lliure s’assoliran els conceptes i coneixements impartits a les sessions anteriors, sent així una de les més importants. A més, en finalitzar el projecte, els cursos de 5é i 6é participants podran dur a terme una activitat com a final de projecte, de forma opcional, organitzada pel mateix centre educatiu i en la qual l’alumnat presentarà, a la resta de cursos i famílies, els materials artístics creats i els coneixements adquirits amb el suport de les educadores ambientals de la Mancomunitat de la Ribera Alta. D’aquesta forma, les famílies s’involucren i poden ser receptores de la informació impartida per l’alumnat sobre la biodiversitat local, les espècies autòctones i endèmiques de la zona, etc.

El projecte BioDiverArt té com l’eix vertebrador la biodiversitat en l’àmbit local, i es tracten els diversos factors que incideixen, com són la fauna, flora, l’aigua i la terra. Disposa com a base fonamental afavorir la curiositat de l’alumnat mitjançant l’expressió artística, la investigació i la comprensió de la nostra biodiversitat.

Recordeu:

  • A qui va dirigit?:

Alumnes de 5é i 6é de primària.

  • Qui pot apuntar-se?:

Col·legis dels municipis de la Ribera Alta adherits al servei de recollida de residus de la Mancomunitat de la Ribera Alta.

  • Termini d’inscripció:

Del 12 de juny a l’11 de juliol fins a les 14:00 h. (Ambdós inclosos).

Per a més informació consulta les bases completes del projecte:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

DESCARREGAR [468.30 KB]

Formulari d’inscripció:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdDbPCi94-7mVSD-2OuBECy3_yBR5HNIC6MMgcfhkh1DCyMKQ/viewform