Recollida selectiva de residus

Mancomunitat de la Ribera Alta

CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE, FEM-HO BÉ! 25N

El Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones sorgeix a República Dominicana el 25 de novembre de l’any seixanta per l’assassinat de les tres germanes Mirabal, activistes polítiques que s’oposaven a la dictadura. Arran d’aquest fet, en l’any 1999 l’ONU va declarar oficial aquest dia per a commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

Per tant, cada 25 de novembre el món sencer alça la veu contra la violència de gènere, reivindicant els nostres drets i rebutjant tota classe de violència en record de les tres germanes. No és un dia per a celebrar, sinó per a reflexionar i sensibilitzar de manera tant individual com col·lectiva, ja que formem part d’una societat que lluita per erradicar la violència masclista.

LAgència d’Igualtat i Convivència de la Mancomunitat de la Ribera Alta col·labora des de fa anys amb els municipis de la comarca de diverses maneres. D’una banda, difonen i promocionen totes les activitats i actes que s’hi fan per les diferents xarxes socials i, d’altra banda, proporcionen material per a col·laborar en les campanyes. Així, des de fa tres anys, el 25 de novembre es realitza un manifest a la Mancomunitat de la Ribera Alta, però cal destacar que la seua lluita és tot l’any, no sols en dies com aquest.

Amb l’educació ambiental estem en contacte amb les persones i amb les situacions que viuen personalment. És feina de totes i tots detectar conductes o situacions d’alarma i ajudar en la mesura que estiga a les nostres mans.

El nostre lema FEM-HO BÉ! s’extrapola a tots els aspectes del nostre dia a dia. Per aquest motiu, des del Departament d’Educació Ambiental s’ha creat un atrapaviolència, un taller dirigit al personal de la Mancomunitat de la Ribera Alta on plasmar les diferents accions que es poden fer dia a dia per a reduir la violència de gènere al nostre entorn més proper. Per a fer-lo, hem aprofitat retalls de tela per a promoure la prevenció i la gestió sostenible dels residus tèxtils ja que aquesta setmana la Comissió Europea ha impulsat la Setmana Europea de la Prevenció de Residus fent èmfasi en la importància de reduir els residus tèxtils i promoure una economia circular. Utilitzant aquests retalls de tela, hem transformat un residu en un recurs.

Des del Departament d’Educació Ambiental, vos animem a reduir els residus tèxtils, donant-los una segona vida o allargant aquesta, siga comprant roba de segona mà, donant la vella o aprofitant retalls com hem fet nosaltres per a commemorar el 25N. Però sobretot, hem de reduir la quantitat de roba que comprem, perquè el millor residu és aquell que no es genera.