Recollida selectiva de residus

Mancomunitat de la Ribera Alta

2022-12-23 11:08:58

GRAN ÈXIT DE PARTICIPACIÓ EN LA CAMPANYA DE NADAL CONTRA EL DESAPROFITAMENT ALIMENTARI, REDUCCIÓ I PREVENCIÓ D’ENVASOS LLEUGERS, PAPER I CARTÓ

Des del Departament d’Educació Ambiental de la Mancomunitat de la Ribera Alta s’està realitzant, un any més, la campanya nadalenca contra el malbaratament alimentari i la prevenció i reducció d’envasos lleugers i paper i cartó, una campanya que finalitzarà el pròxim 4 de gener.

Aquesta setmana la campanya ha estat present en les poblacions d’Antella, Sumacàrcer, Llombai, Càrcer, Alfarb, Sant Joanet, Manuel, Alcàntera de Xúquer, la Barraca d’Aigües Vives i Gavarda. Les setmanes vinents visitarà Rafelguaraf, Turís, Benimuslem, Catadau, Alginet, Castelló, Senyera, Sellent, Cotes, la Pobla Llarga, Tous i l’Énova.

Els ciutadans i ciutadanes han pogut aprendre sobre alimentació, residus i decoració i regals reciclats que han fet arribar els veïns i veïnes de la Ribera Alta. Han recollit informació de malbaratament alimentari, una guia contra el malbaratament, receptes nadalenques, recordatoris sobre l’orgànica, economia circular, experiències de compostatge, la regla de les 4R, els envasos a Nadal i han pogut conèixer les experiències participatives del veïnat.

A més d’aquestes activitats, l’equip d’Educació Ambiental de la Mancomunitat ha repartit per a la població una bossa de pa reutilitzable, bosses compostables, poalets d’orgànica per a dins de casa, imants recordatoris amb el calendari de recollida de residus, fullets informatius i la revista nadalenca.

Altre punt a destacar és la participació de la població en l’enquesta ciutadana per a la redacció del Pla Mancomunat de gestió de residus, ja que amb aquesta eina podem conèixer de primera mà les opinions del veïnat.

La campanya s’ha dut a terme en municipis amb els sistemes de recollida de residus porta a porta i contenidors oberts, i pròximament també es realitzarà en poblacions amb el sistema de contenidors tancats amb targeta.

Està en les nostres mans fer el canvi per a reduir el malbaratament, seguim fomentant el camí cap a l’economia circular.

Vos esperem les pròximes setmanes a la resta de poblacions.
Aprofitem per a desitjar-vos bones festes i que aquest any regaleu sostenibilitat al vostre entorn!