Recollida selectiva de residus

Mancomunitat de la Ribera Alta

2022-11-03 12:12:39

L’EQUIP D’EDUCACIÓ AMBIENTAL INICIA EL PROJECTE AMBIENTAL 2022-2023 ALS COL·LEGIS.

Al mes d’octubre començà el projecte d’educació ambiental que es durà a terme durant el curs escolar 2022-2023 als municipis mancomunats, amb l’alumnat de 5é i 6é dels col·legis que han decidit participar amb nosaltres en aquest projecte.

El projecte considera una formació contínua i transversal, recolzant-se amb les matèries impartides a les aules. Així mateix, compleix una funció de reforç dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), ja que es tracten temàtiques que s’inclouen en aquests.

Les temàtiques que s’estan treballant són: alimentació sostenible i consum responsable, separació en origen de residus i economia circular, eficiència energètica, ús responsable d’aigua i mobilitat sostenible. 

La sensibilització de les futures generacions és essencial per a fer front a aquesta problemàtica i per això es vol aconseguir el compliment d’aquests objectius arran del projecte:

  • Promoure un canvi de pensament, de valors i d’actituds que impulsen als centres educatius cap a un model més sostenible.

  • Fomentar els moviments participatius, entorn de processos de caràcter social, econòmic i ambiental, que afavorisquen la implicació dels diferents sectors de la nostra societat.

  • Impulsar línies d’acció en matèria d’Educació Ambiental coordinada que amplien la comprensió dels processos ambientals i capaciten a les persones a adoptar una actitud crítica i constructiva entorn d’aquests.

  • Disposar d’un marc de referència que reflectisca el compromís de l’Administració i permeta articular estratègies transversals de sostenibilitat.

D’aquesta manera, el projecte transmet la importància d’actuar front l’emergència climàtica, fent partícips a l’alumnat. Però, sobretot, vol servir per a donar esperança i oferir les ferramentes necessàries perquè l’alumnat, els seus familiars i el col·legi canvien cap a un estil de vida més sostenible.

Moltes gràcies als col·legis per participar en aquest projecte.