Recollida selectiva de residus

Mancomunitat de la Ribera Alta

Dies Conmemoratius

DIA DE LA TERRA, 22 D’ABRIL DE 2023 🌍🤝

Des del Departament d’Educació Ambiental de la Mancomunitat de la Ribera Alta volem commemorar el Dia de la Terra promovent el missatge: “Tornem a connectar, toquem de peus a terra”.

La connexió de la humanitat amb la natura és innata. 🌱 La societat actual destaca per uns ritmes de vida accelerats sense pausar-nos i adonar-nos de què, al nostre dia a dia, cada vegada ens allunyem més de la natura i ens desconnectem de la Terra, la nostra llar. 🏡

Hem de ser conscients de les nostres accions per a poder tornar a connectar: Toquem de peus a terra! 🦶🌍

A aquest vídeo et mostrem com podem tornar a reconnectar amb la Terra ⬇️:


26 DE GENER – DIA MULDIAL DE L’EDUCACIÓ AMBIENTAL

Des del Departament d’Educació Ambiental de la Mancomunitat de la Ribera Alta volem commemorar el 26 de gener, que celebrem el Dia Mundial de l’Educació Ambiental.

Aquest dia té com a principal objectiu identificar la problemàtica ambiental tant a escala global com en l’àmbit local i crear consciència de la necessitat de participació per conservar i protegir el medi ambient, pal·liant els diferents nivells d’impacte del canvi climàtic.


26 DE GENER, DIA MUNDIAL DE L’EDUCACIÓ AMBIENTAL

Hui, 26 de gener, se celebra el Dia Mundial de l’Educació Ambientali les educadores i educadors de la Mancomunitat de la Ribera Alta estem encantades i encantats de celebrar-lo amb vosaltres. Aquest dia té el seu origen en 1975, any que es va celebrar el Seminari Internacional de l’Educació Ambiental a Belgrad, on les Nacions Unides van exposar la necessitat que les persones i els governs es conscienciaren de les problemàtiques ambientals i passaren a l’acció per a conservar i protegir el medi ambient. Per aquest motiu, l’educació ambiental ha guanyat força al llarg dels anys, ja que permet conscienciar la població a través de l’educació i, el més important, també permet que les persones aconseguisquen canviar a hàbits més sostenibles.
Per aquest motiu, des de l’equip d’educació ambiental volem agrair-vos l’esforç que esteu fent per aconseguir un medi ambient millor.

A continuació, vos deixem un vídeo que mostra totes les activitats ambientals que, amb vosaltres, hem dut a terme aquest any.

De nou, moltes gràcies i recordeu: el millor residu és el que no es genera!

Cartell dia mundial de l'educació ambiental

17 DE MAIG, DIA MUNDIAL DEL RECICLATGE

Avui es celebra el Dia mundial del reciclatge, declarat per la Unesco, una data que convida a la reflexió entorn dels residus i la importància de la seua gestió. Els residus són recursos si els recuperem a través del reciclatge.

Cada vegada que reciclem contribuïm a la millora del nostre medi natural, evitant l’acumulació de residus i allargant la vida útil d’aquests. Alhora, estem estalviant recursos naturals, matèries primeres i energia, i reduint les emissions de C02 que accentua el canvi climàtic.


20 DE MAIG, DIA MUNDIAL DE LES ABELLES

L’ONU va designar el dia 20 de maig com el dia Mundial de les Abelles l’any 2017. Aquest dia té per objectiu conscienciar sobre la importància de preservar les abelles i altres pol·linitzadors pel manteniment de tota la humanitat.

Les abelles juguen un rol molt important en termes de seguretat alimentària, agricultura sostenible, biodiversitat, canvi climàtic, etc. L’Organització de les Nacions Unides per l’Agricultura i l’Alimentació (FAO) estima que el 71% de totes les espècies cultivades per al consum humà depenen dels pol·linitzadors.

En els últims anys, les abelles han estat amenaçades per la falta d’hàbitats naturals, així com per una major exposició a substàncies químiques i s’ha reduït considerablement la població d’aquests pol·linitzadors amb una mitjana de mortalitat del 20% a Europa.


24 DE MAIG, DIA EUROPEU DELS PARCS NATURALS

La Federació EUROPARC, organització paneuropea creada l’any 1973, reuneix a institucions dedicades a la conservació de la naturalesa i d’Espais Naturals Protegits de 38 països que promou cada any el 24 de maig la celebració del Dia Europeu dels Parcs Naturals, commemorant així la declaració dels primers Parcs Nacionals d’Europa, a Suècia, el 24 de maig de 1909. A Espanya existeixen 1.835 Espais Naturals Protegits i concretament a la Comunitat Valenciana tenim 22 Parcs Naturals.

Els Parcs Naturals ens donen molts beneficis ambientals i socials com són la protecció de les capçaleres dels rius, la captació de gasos d’efecte hivernacle i milloren la qualitat de l’aire, escenaris que permeten  realitzar activitats esportives i ser llocs de trobades entre familiars i amics, entre altres. 

GAUDIR LA NATURA ÉS VOLUNTARI, RESPECTAR-LA ÉS OBLIGATORI.