Recollida selectiva de residus

Mancomunitat de la Ribera Alta

2023-01-18 18:06:15

SITUACIÓ DE CONFLICTE LABORAL ENTRE L’EMPRESA ADJUDICATÀRIA I TREBALLADORS DEL SERVEI DE RECOLLIDA DE RESIDUS

La Mancomunitat de la Ribera Alta, junt amb els Ajuntaments on es presta el servei de recollida de residus, informa de la situació que està donant-se actualment en aquest servei tan essencial i que afectaria un total de 77.000 habitats de 23 municipis de la Ribera Alta.

Actualment, hi ha obert un conflicte laboral entre l’empresa prestatària del servei de recollida i els seus treballadors degut a qüestions salarials i, si no s’arriba a un acord entre hui i demà, aquesta situació desembocarà en una vaga. Des d’ací la Mancomunitat expressa la seua preocupació i interés perquè s’arribe a una negociació satisfactòria per a ambdues parts.

Els municipis afectats en cas que la vaga es duguera a cap serien els nou municipis del sistema porta a porta (Llombai, Alfarp, Sumacàrcer, Antella, Càrcer, Alcàntera de Xúquer, Manuel, Sant Joanet, la Barraca d’Aigües Vives), contenidors temporals (Carcaixent), contenidors permanents (Catadau, Gavarda i Manuel), fraccions Ecoembes (Benimuslem, Castelló, Cotes, Ènova, La Pobla Llarga, Rafelguaraf, Sellent, Senyera, Tous, Turís i Alginet (fracció envasos lleugers).

La Mancomunitat com a prestatària del servei també està posant el seu esforç perquè aquesta situació, amb la voluntat de tots, es resolga al més prompte possible. La Mancomunitat de la Ribera Alta ha presentat a l’autoritat administrativa laboral una proposta de serveis mínims, que des del seu punt de vista ha d’abordar unes qüestions que són de primera necessitat, com són les residències de majors, centres de dia, centres de salut  o centres educatius.

Així mateix, en la proposta de serveis mínims també s’ha considerat la possible incidència en la salubritat pública. 

El conflicte és estrictament laboral, però te repercussions en un servei públic essencial com és la recollida de residus, per tant, es demana un esforç per a assolir un consens en benefici de la ciutadania, sempre des del respecte als interessos legítims de totes les parts.